Кметът на община Калояново Младен Кичев подписа днес със служебния министър на МРРБ Виолета Коритарова споразумение за изпълнението на три важни проекта. Средствата са планувани в Националния Бюджет.
Първият проект е за "Основен ремонт, асфалтиране и изграждане на нови тротоари на ул. 2-ра" в с. Дълго поле. Стойността е 1 500 000 лв. В момента там се изгражда нов водопровод и с тези средства изцяло ще бъде обновена и завършена улицата. Сумата за водопровода е 500 000 лв. и е от капиталовата програма на община Калояново.
Вторият проект е "Реконструкция на тротоари по ул. Александър Стамболийски и ул. Асен Гаргов" в с. Калояново на стойност 1 250 000 лв.
Третия проект касае "Изграждане на водопровод на ул. 3-та" с. Дълго поле и е на стойност 660 000 лв.
"Благодаря на служебния министър г-жа Коритарова. Виждаме, че нещата и благоустройството и в по-малките общини започват да се случват, когато има добра работа и когато имаш подготвен екип от професионалисти. Ще продължаваме да работим в полза на обществото и за по-добър живот на жителите на общината", коментира след подписването на споразуменията кметът Младен Кичев.