В Световния ден на храната- 16 октомври УХТ- Пловдив е организатор и домакин на "Кариерен навигатор" с участието на повече от 30 фирми. Събитието ще бъде открито в 10 часа в двора на Университета. На него младите хора ще имат възможност да разговарят с работодателите и ще научат възможностите за стажове, практики и първа работа.Освен това ще се състоят нетуъркинг и дегустация на иновативни продукти, произведени в Университета по хранителни технологии. 

На 16 октомври в УХТ ще се проведе и осемнадесета национална младежка научно-практическа конференция с международно участие „Иновации в хранително-вкусовата промишленост – проблеми и перспективи“ . Тя ще бъде открита в зала "Хоризонт"
В  Модул I: актуални доклади от водещи изследователи и институции
 В Модул II: представяния на докторанти, студенти и ученици
Събитието е част от Национална научна програма „Развитие на научните изследвания и иновациите в областта на българското предучилищно и училищно образование“.