Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 завършиха 0:0 на стадион „Христо Ботев“ в мач от 32-и кръг на българското първенство. Срещата е част от плейофите в битката за 7-о място. Най-дискусионният и важен момент в двубоя дойде в заключителните минути, когато гол на Ботев беше отменен с ВАР, заради засада.

Душан Керкез направи доста промени в своя състав, като част от ключовите играчи на тима останаха на пейката или извън групата, заради предстоящия финал за Купата на България на 15 май. Осемте жълти картона на Ивелин Попов и Антоан Конте накараха наставника да ги остави извън групата, тъй като при ново официално предупреждение двамата биха пропуснали два мача. Атанас Чернев пък се възстановява от контузия и също не беше на разположение.

Още в самото начало на срещата се наложи медицинските щабове на двата тима да влизат на терена. Тежък сблъсък в центъра и удар глава в глава между Антонио Вутов от гостите и Джеймс Ето‘о остави и двамата на земята. Състезателят на ЦСКА 1948 дори напусна терена с носилка, а полузащитникът на Ботев доигра двубоя с бинтована глава.

Последваха по един опит за гол на Дилан Мертенс и Евгений Сердюк, но без проблеми за вратарите на двата отбора.

В 13‘ Хидайет Ханкич отново показа, че се намира в страхотна форма, отразявайки удар на съперников състезател.

След 30‘ на срещата Ботев се активизира, като последователно Уме Емануел и Кристиян Начукву опитаха да намерят целта, но без резултат.

В края на първото полувреме и Ханкич трябваше да се намесва отново, за да опази нулевото равенство.

Второто полувреме започна по-активно за Ботев. В 63‘ „канарчетата“ организираха добра атака, от която обаче успяха да извлекат само корнер.

Минута по-късно Минков стреля опасно, но покрай вратата на Петър Маринов.

В 74‘ Ехидже Укаки проби добре по дясното крило. Негово прострелно центриране в наказателното поле обаче не беше добре засечено от Мартин Секулич и не се стигна до кой знае каква опасност за вратата на ЦСКА 1948.

Нападателят отново беше замесен в добра възможност за своя тим в 82‘. Костас Балоянис се отчете с добър инидивидуален рейд, напредна до аутлинията и центрира към Секулич, но защитата на столичани свърши нужното, за да попречи и да затрудни максимално нападателя на Ботев при изстрела.

Най-важният и спорен момент в срещата дойде в 85‘. Добре изпълнен корнер за „жълто-черните“ попадна на главата на безпогрешния в двубоя Ивайло Видев, който изпрати топката към вратата, тя срещна страничния стълб и попадна на пътя на Дилан Мертенс, който я прати в мрежата за 1:0. След разглеждане с ВАР обаче беше преценено, че нидерландецът е бил в засада и голът беше отменен. Междувременно самият Видев се оказа с разбита глава, след като непосредствено след отиграването си беше изритан от футболист на ЦСКА 1948. Съдията и ВАР обаче прецениха, че няма как да бъде отсъдена дузпа и нулевото равенство остана до края на срещата.

Така Ботев е на 8-о място с 45 точки от 32 мача. За момента 7-ата позиция е за ЦСКА 1948, като столичани са с равни точки с „канарчетата“, но имат предимство в преките мачове. До края на шампионата остават още 4 кръга, а в следващия Ботев гостува на Арда в събота, 11 май, от 17:00 часа.