Екип от доброволци на Доброволно Формирование (ДФ) „Пловдив 112“ към община Пловдив се включи в международно едноседмично обучение на НАТО за реакция при бедствия и управление на последствията от радиационни инциденти.

„Признателни сме, че за първи път представители на доброволците на формированието към Община Пловдив участваха в международно събитие от такъв ранг в англоезична среда. Освен важните теоретични знания, по време на обучението колегите участваха в симулации на криза рамо до рамо с представители на международните военни и цивилни партньорски организации по процедурите на НАТО. Това е изключително важно и се вписва в нашата дългосрочна цел да инвестираме в специализирана квалификация на нашите доброволци,“ коментира Атанас Даков, ръководител на ДФ „Пловдив 112“.

Международното обучение бе организирано от Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране на бедствия и Американския департамент за енергетика и се проведе в периода 22-26 април 2024 г.

В него взеха участие както военни от шест страни членки на НАТО (България, Германия, Чехия, Съединените американски щати, Гърция и Естония), така и цивилни представители на държавни и общински структури, отговорни за реакция при подобни инциденти и кризи.

Напомняме, че ДФ „Пловдив 112“ е сред най-големите и активни формирования в България и е част от структурите на Община Пловдив. Продължава набирането на нови доброволци, които искат да станат част от сплотения екип на формированието. За повече информация и записване, може да позвъните на 0898575345.