Районнатa прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 41-годишния Иван Райчинов- Капитана за това, че на 20 април тази година е блъснал в пияно състояние  51-годишна жена. Инцидентът е станал  на паркинга на ул. "Лев Толстой" в града под тепетата.  При  управление джип  "Форд" мъжът  е  нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда-счупване на прешлен на пострадала. Деянието е извършено след употреба на алкохол. Капитана  е отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества. Обвинението е повдигнато на базата на събраните към момента доказателства, както и на заключението на назначената и изготвена съдебномедицинска експертиза.

По досъдебното производство са извършени и огледи на местопроизшествие, установени и разпитани са свидетели - очевидци на инцидента и други действия по разследването.

Районна прокуратура-Пловдив е протестирала определение на Районен съд-Пловдив, с което на обвиняемия не е била взета мярка за неотклонение във връзка с предходното му обвинение за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол -3,31 промила.