За първи път първата дама посланичка на Италия в България Н. Пр. Джузепина Дзара  преряза лентата на ХХХ юбилейно издание на Италианския фестивал на красотата и прическата. Нейно Превъзходителство беше почетен гост на изключителното събитие. Сред официалните лица бяха още председателят на Общински съвет-Пловдив Атанас Узунов, заместник-кметът по транспорт на Пловдив Савина Петкова, председателят на Конфиндустрия България Роберто Санторели и главният директор на Международен панаир-Пловдив доц. д-р Иван Соколов. 

 

„Фестивалът обещава да бъде уникален опит за всички фенове на красотата и стила. До неделя посетителите ще имат възможност да се насладят на международни демонстрации, да открият най-новите тенденции в сферата на красотата и прическата и да се потопят в света на иновациите в бранша“, съобщи собственикът на козметична компания Christian of Roma Елена Кристиано, по чиято покана посланик Дзара пристигна в Пловдив.

 

За първи път на изложението беше показан и изкуствения интелект, който навлиза в салоните за красота.

 

„Това е революция във фризьорския бизнес. Творчеството и професионализмът на стилистите ще останат завинаги, но изкуственият интелект ще даде едно по-различно обслужване, защото той ще бъде верният приятел не само на фризьора, но и на крайния потребител. Това е само началото. България е първата страна след Италия в света, която представя изкуствения интелект във фризьорския салон благодарение на Christian of Roma, така че за нас това е една изключителна гордост“, добави Елена Кристиано.

 

„Това е нещо уникално и съм много впечатлена особено от факта, че изкуственият интелект може да бъде полезен на нас фризьорите и на нашите клиенти. Това е едно улеснение в диагностиката за установяване на косъма, от което много дами вече се нуждаят“, сподели стилистът с дългогодишен опит Светлана Кукенска.

 

„Най-после нашата сфера трябва да се възползва от новите технологии. Една машина с изкуствен интелект би улеснила нашата ежедневна работа“, допълни колегата й Антоан Андерсън.

 

На изложението е показана най-новата машина, която работи с изкуствен интелект, прави прецизна диагностика и създава персонални терапии според моментното състояние на косата.

 

Специално за откриването на юбилейното издание на фестивала арт директорът на Christian of Roma Academy Маурицио Пироло направи шоу под надслов "Ретроспекция - поглед в миналото". На ревюто зрителите видяха негови вдъхновяващи творения, подготвени за Christian of Roma през годините, които до днес вълнуват с иновативността си.

 

На изложението ще бъдат представени новостите в продуктовите серии и тенденции в индустрията на грижата за косата и най-популярните брандове брандове Mounir, Alfaparf Milano, Cotril, BES, Diapason Cosmetics Milano, Upgrade. Ще се представят иновативни методи и терапии, които променят начина, по който салоните за красота се грижат за косата на своите клиенти. За първи път ще бъде представена иновативната система за дълбоко възстановяване на косата с помощта на инфрачервени лъчи – Upgrade, както и най-новите уреди на марката.

 

На фестивала ще бъде представен и световноизвестният бранд Mounir, чийто ексклузивен представител за България еChristian of Roma. Официалният екип от обучаващи Анита Банкова, Неделчо Железчев и Ивайло Костов ще се присъединят към  събитието, готови да споделят какви са новините около бранда и за предстоящите обучения и както всеки може да стане част от армията на Мунир.

 

В рамките на фестивала компанията Christian of Roma ще отпразнува и своя 30-и рожден ден на 6 април с голямо парти в пловдивския клуб Bushido. Шоуто Timeless ще позволи на гостите да преживеят миналото и бъдещето едновременно. Част от него е посветена на оценяването на емблематичните прически, които от години бележат индустрията. Най-желаните визии и цветове за косата на века. За музикалната част ще се погрижат Преслава и диджей Дамян.

 

В събота от 11 часа българският екип на италианския бранд Alfaparf Milano ще презентира модерните цветове, които може да се постигнат с палитрата на Evolution of the Color.

На 6 април от 14 часа маестро Саверио Палма ще представи за първи в България „PLAY” BES Trend Collection заедно с българския екип на бранда. Маестрото ще презентира новите тенденции в колористиката, подстригването и стилизирането.Ще видим една игра на светлини, форми и цветове, създадени в пространството. Игра, в която ставате главни герои, за да създадете резултати, които очароват и изумяват.

Водещ на ХХХ-то юбилейно издание на Италианския фестивал на красотата и прическата от 5 до 7 април ще бъде Ива Екимова.