Дисциплинарната комисия към БФС санкционира  Ботев след мача с ЦСКА. Канарчетата са глобени с 5000 лева, а капитанът Ивелин Попов е глобен с 4000 лева за изригването си срещу съдийството.

За възпламеняване на бомбички на пистата, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. В от ДП /2023/2024/ – ДК наказва ПФК “Ботев” гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

banner
За обидни и нецензурни скандирания, на основание чл.37, ал.1, т.26, б. Б от ДП /2023/2024/ – ДК наказва ПФК “Ботев” гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

По сезиране на Комисия „Етика и феърплей“ към БФС, за уронване престижа и нарушаване честта и достойнството на съдийската бригада в медиите на основание чл. 37, ал.1, т.17, ал.2, б. А от ДП /2023/2024/ – ДК наказва Ивелин Попов – състезател на ПФК „Ботев“ гр. Пловдив с глоба в размер на 4000 лева.

Във връзка с постъпило официално писмо от ПФК Ботев (Пловдив) с искане за назначаване на чуждестранни съдии на двата полуфинални мача от турнира за Купата на България срещу ЦСКА-София, Съдийската комисия към Българския футболен съюз желае да информира както ръководството на ПФК Ботев (Пловдив), така и цялата футболна общественост в България, че подобно искане е невъзможно да бъде удовлетворено.

Българският футболен съюз е част от УЕФА и има сключено споразумение с европейската федерация по Конвенцията за развитие и обучение на съдиите в България, което забранява назначението на рефери от други държави. Ръководството на Съдийската комисия има пълно доверие на българските арбитри и смята, че те са доказали своите качества в не една и две важни срещи от първенството и турнира за Купата на България.