В писмо до Българския футболен съюз община Пловдив препотвърждава днес решението си от петък, а именно – няма възможност да предостави на БФС за ползване стадион „Христо Ботев“ в периода  14-16 ноември.
В свое становище от днес Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД „Колежа“, съобщава, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите, е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочените дати.
Към днешна дата ДЗЗД „Колежа“ извършва СМР на сектори „Б“ и „Г“ и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат за толкова кратък срок.  Предвидените СМР се извършват с тежка техника, уточняват от фирмата-изпълнител.
„Всички дейности са планирани предварително и съобразени единствено с програмата на ФК „Ботев“ Пловдив и тяхното изпълнение няма как технологично и в посочения срок да бъдат прекъснати и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите зони“, се казва в становището на ДЗЗД „Колежа“.
Предвид всичко изложено и воден единствено от грижата за живота и здравето на гражданите, кметът на Пловдив Костадин Димитров препотвърди решението, че стадион „Христо Ботев“ не може да бъде използван от БФС в периода 14-16 ноември.

Във връзка с възможностите за провеждане на официална футболна среща между националния футболен отбор на България (мъже) и националния футболен отбор на Унгария (мъже) на Стадион „Христо Ботев“ в гр. Пловдив в периода 14-16.11.2023г., Ви съобщаваме, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите и гостите на град Пловдив е прекалено кратък и  няма как това да се случи за посочената от Община Пловдив дата.
Към днешната дата ДЗЗД „КОЛЕЖА“ извършва СМР на сектори „Б“ и „Г“ и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат в толкова кратки срокове. Предвидените СМР за предстоящата работна седмица (13.11.2023г – 17.11.2023г.) включват следните дейности:
6. Монтаж на стоманена покривна конструкция – ферми и връзки между тях на сектор „Б“ (южна трибуна)
7. Монтаж на стоманена покривна конструкция – ферми и връзки между тях на сектор „Г“ (северна трибуна)
8. Монтаж на носеща LT ламарина – първи слой от покривното покритие на козирката
9. Монтаж на ел. табла за прожекторно осветление на сектор „Б“
10. Монтаж на основи за прожекторно осветление върху стоманена покривна конструкция – ферми на сектор „Б“
Описаните СМР се извършват с тежка техника, която работи, както на паркинга около стадиона така и на пистата около тревното покритие.
Всички дейности описани по-горе са планирани предварително и съобразени единствено с програмата на футболен клуб „Ботев“ Пловдив и тяхното изпълнение няма как технологично и в посочения от Община Пловдив срок да бъдат прекъснати и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите към стадиона паркинги.
Стадион „Христо Ботев“, гр. Пловдив ще бъде приведен в готовност за провеждане на футболната срещата от 18 кръг на Efbet лига между отборите на „Ботев“ Пловдив и „Пирин“ Благоевград, която ще се проведе на 25.11.2023г. (събота) от 15:00 часа.
С Уважение,
Илиян Филипов
Представляващ
ДЗЗД „Колежа".

От ръководството на БФС съобщиха по-рано, че при провал на мача на България ще бъдат наложени тежки санкции. Те са изваждането на националния отбор от евроквалификациите и на клубните отбори от евротурнирите.

Ето каква написа адвокатът по спортно право Георги Градев, който сезира Арбитражния спортен съд в Лозана срещу решението на БФС мачът България-Унгария да се играе без публика.

Пълна лъжа!

Единствената възможна санкция е служебна загуба (0:3).

Другата възможна последица е УЕФА да "прeпоръча" на Михайлов да си подаде оставката. Със сигурност УЕФА няма да търпи такъв ръководител на федерация след подобна чутовна издънка.

Заплахите за тежки санкции важат само за лицето, което се опитва да си спаси кожата и говори тези врели-некипели. Няма да има никакви последствия за българския футбол.

"Затова апелирам към хората, от които зависи това нещо, да прояват здрав разум и да разрешат да се играе, защото тогава и Ботев Пд ще спре да играе футбол въобще, и Локо Пд и всички отбори", каза Михайлов.

Отново заплахи към клубовете в Пловдив! Какво общо има ситуацията с мача на националния отбор с клубовете в Пловдив и изобщо с клубния футбол? НИЩО! Празни заплахи!

Позор! Оставка!

Спортният арбитражен съд в Лозана даде срок на УЕФА и БФС за отговор по жалбата ми до 14:30 ч. българско време днес.

Очаквам да има решение по случая най-късно утре".