Заради пробива под Централна гара северното платно на бул. „Христо Ботев“ се затваря за пътни превозни средства в участъка от автогара „Юг“ до източния полукръг на кръговото кръстовище. Това ще стане на 13 февруари, информират от ОП „Организация и контрол на транспорта“.
Движението ще се извършва двупосочно в южното платно. Десният завой към ул. „Иван Вазов“ и бул. „Руски“ няма да е възможен. Надясно ще може да се завива по ул. „Любен Каравелов“.
Предупредителни табели ще бъдат поставени на кръстовищата с бул. „Цар Борис III Обединител“, ул. „Найчо Цанов“, „Авксентий Велешки“ и други места.
Първите около 10-ина дни след затварянето на пътната отсечка фирмата, която изпълнява проекта за пробива, ще подготвя строителната площадка.  Предвижда временната организация на движение да продължи 4 месеца – до 13 юни. От общината се извиняват за неудобството и се надяват пловдивчани и гостите на града да проявят разбиране.
Маршрутите на автобусите по линии №12,16, 17, 18, 24, 113, 116 и 222 се променят, както следва:
Линия №12 (кв. „Христо Смирненски“ – ТК „Марица“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, направо по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой по бул. „Руски“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.
Линия №16 (бул. „Александър Стамболийски“ – кв. „Гагарин“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, направо по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой по бул. „Руски“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.
Линия №17 (ЖР „Тракия“ – кв. „Прослав“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой на кръговото кръстовище по бул. „Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.
Линия №18 (завод „Устрем“ – Хангарите): бул. „Христо Ботев“, десен завой по бул. „Цар Борис III Обединител“, направо по бул. „Цар Борис III Обединител“, наляво по бул. „Шести септември“, десен завой  по бул. „Руски“ и и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.
Линия №24 (завод „Устрем“ – кв. „Прослав“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой на кръговото кръстовище по бул. „Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.
Линия №113 (Овощарския институт – КАТ): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“,  ляв завой на кръговото кръстовище по бул. „Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.
Линия №116 (бул. „Александър Стамболийски“ – кв. „Изгрев“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, направо по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой по бул. „Руски“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.
Линия №222 (кв. „Прослав“ – ПУ „Паисий Хилендарски“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой на кръговото кръстовище по бул. „Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.
Шофьорите са предупредени да спират на всички автобусни спирки по променените маршрути.