Бюджетът е много важен и е първи приоритет, заяви акад. Николай Денков след върнатия на президента Р,умен Радев  изпълнен със състав на Министерския съвет втори мандат за съставяне на кабинет, предаде БНТ.

"Очакваме днес или най-късно утре сутринта да бъде издаден указът на президента, който позволява в Народното събрание да бъде проведено гласуването", допълни Николай Денков.

По думите му е важно да се направи спокоен и плавен преход във властта.


Номинираният за премиер от "Продължаваме промяната - Демократична България" акад. Николай Денков върна изпълнен втория мандат за съставяне на правителство. Той връчи на президента Румен Радев папката със състав на кабинет.

„България има нужда от институции и политици, които реално да работят за интересите на страната. Които да работят за сигурност, за справедливост и срещу корупцията, както очакват всички почтени български граждани; които да укрепват суверенитета на страната и да работят за задълбочаване на европейската интеграция. Бъдете сигурни, че най-скоро ще издам указ, за да внеса Вашето предложение в Народното събрание, където да бъде гласувано по съвест от народните избраници”, увери президентът Румен Радев.