Посолството на Република Индонезия в София има удоволствието да представи "Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара", един завладяващ концерт, който ще отбележи богатото културно наследство на Индонезия и България. Това необикновено събитие ще се състои в историческия Античния театър в Пловдив на 8 юни 2023 г., с начален час 21:00ч.

Harmonature е празник на дълбоко вкоренената връзка между природата и музиката, предлагайки хипнотизиращ синтез от традиционни и съвременни индонезийски звуци. Темата "В Хармония с природата на Нусантара" е избрана, за да популяризира Нусантара като устойчив горски град и нова столица на Индонезия, разположена на остров Калимантан. Посланикът на Република Индонезия в България, Н. Пр. г-н Иуан Богананта, подчертава важната роля на посланиците и посолствата на Индонезия по света за популяризирането на Нусантара и за привличането на инвеститори. Harmonature има за цел да насърчи културния обмен и да засили връзките между Индонезия и България.

Посланик Богананта инициира Harmonature през 2021 г., а щателната подготовка отнема почти година, за да представи най-доброто преживяване за публиката. Harmonature на първо място цели да популяризира и повиши осведомеността за индонезийската култура и новата столица на Република Индонезия, с танци, музика и 3D мапинг пред хората в България. Едновременно с това се стреми да представи и популяризира България, по-специално Пловдив, като град на културата, пред индонезийския народ. На второ място, чрез засилване на контактите между хората, концертът цели да задълбочи културното разбирателство между Индонезия и България. Това ще насърчи туризма и икономическите отношения между двете страни. И накрая, концертът служи като платформа за улесняване на бизнес срещите, създавайки възможности за достъп до пазара за предприятия от Индонезия и България.

Концертът ще бъде с вход „Свободен“ и се очаква да привлече публика от 3000 до 4000 души, като ще бъде излъчван и на живо в youtube канала на посолството - Indonesiainsofia. Събитието се спонсорира от: Арта Граха, Белла Груп България, Индонезийско министерство на инвестициите, Сидо Мункул, Вая Груп България, Индонезийско министерство на туризма и творческата икономика, Christian of Roma Bulgaria. С подкрепата на Община Пловдив и Euronews България.

Не пропускайте тази изключителна възможност да се потопите в културата и природата на Нусантара!