С официална церемония беше открит първия по рода си фестивал на пловдивските театрални школи “Гледай ти” 2023г. Бляскавото събитие се проведе в театър “Хенд”на 26 май, Фестивалът продължава до 3 юни. (Подробна програма на страницата на театър “Хенд” в социалните мрежи: https://www.facebook.com/handtheatre2).

Досущ като на “Оскар”-ите, но по черен килим минаха бъдещите звезди от пловдивските театрални школи, техните ръководители и официални гости, които почетоха празника на младите в изкуството.

В ролята на водещ бе зашеметяващата Иванка Шекерова, а спектакълът “Един по един” на възпитаниците на Национална гимназия по сценични и екранни изкуства в Пловдив предизвика фурор. 

От 29 май до 2 юни пловдивската публика може да гледа спектаклите на театралните школи с вход свободен всяка вечер в театър “Хенд” (бул. “Руски” 18).

На 3 юни ще се проведат творчески работилници и професионални срещи, а от 20.00 часа е награждаването на участниците и закриването на фестивала.

Фестивалът на театралните школи в Пловдив “Гледай ти” се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и със съдействието на представители на частния бизнес, Драматичен театър Пловдив и Държавен куклен театър - Пловдив.