Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево, прогнозираха от Meteo.bg. В сутрешните часове на отделни места в равнините и котловините ще има намалена видимост. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 22°, в Пловдив -  26°.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 21°-22°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 57 мин. и залязва в 20 ч. и 50 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 53 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 26 мин. и изгрява в 10 ч. и 33 мин. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за май.