Ботев продължи безобразното си представяне в плейофите на Първа лига. В среща от 33-ия кръг "канарчетата" загубиха с 1:2 визитата си на Арда в Кърджали.

По този начин "жълто-черните" записаха трето поражение в трите изиграни мача в плейофите. Двубоят бе последен за Бруно Балтазар начело на пловдивчани.

Въпреки серията от загуби, Балтазар реши да не прави множество промени в стартовия си състав. През първата част играта бе равностойна, а головите положения липсваха.

В 36-ата минута Антоан Бароан стреля отляво по атаката, вратарят на домакините изби, но право в Мартин Секулич, който отблизо вкара за 0:1.

След почивката домакините опитаха натиск, но не успяваха да стигат до сериозни опасности. В 63-ата минута Самуел Акере сбърка фатално в собственото си наказателно поле, подарявайки топката на Ковачев, а той от близо не пропусна - 1:1.

Грешката на Акере внесе сериозен смут в играта на Ботев, а улисани в попадението гостите допуснаха и втори гол в 65-ата минута. След центриране от корнер топката се озова в Ковачев, който с мощен удар от 20 метра вкара за 2:1.

В 80-ата минута Боруков пропусна да увеличи аванса на своя отбор, останал очи в очи с Аргилашки. В 89-ата минута Балтазар се престраши да пусне в игра един от множеството юноши в групата, като в игра се появи Добромир Павлов. Въпреки възможността за още смени, такива в състава на "канарчетата" не бяха извършени.