Две европейски заглавия ни очакват тази вечер в програмата на "София филм фест" в Пловдив.  В 18:30 часа е филм на тазгодишния фестивал „Под слънцето“. Той бе засипан с положителни отзиви от критиката и грабна награда БАФТА за режисьорски дебют за Шарлът Уелс. Филмът разказва за почивката на баща и син в турски курорт, но в райската семейна идилия постепенно се появяват пукнатини.

Късният филм „Корсаж“ от 20:45 ни пренася във Виена през 1877 година. Императрица Елизабет Австрийска празнува 40-ия си рожден ден заедно със съпруга си, император Франц Йосиф, и техните високопоставени гости. Според слуховете нещата между кралската двойка не вървят, а кралицата – включително и прословутият ѝ корсет – привличат все повече внимание. След тържествата, когато ролята ѝ е сведена до церемониални изяви, като посещение на ранени войници и помахване към често недружелюбните ѝ поданици, Елизабет започва да се притеснява за съдбата си.

„София филм фест в Пловдив“ е част от Културния календар и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Билетите са на цена от 9 лева и 8 лева намалени за учащи и студенти. Карта за 6 прожекции е 48 лева. Пълната програма и билетите очаквайте от петък на kinolucky.com и на касите на LUCKY Дом на киното.