Националният отбор на България допусна поражение с 0:3 при гостуването си на Унгария във втори мач от квалификациите за Евро 2024. И трите попадения паднаха още през първото полувреме, когато домакините, подкрепяни от над 60 хил. зрителите по трибуните на “Пушкаш Арена” в Будапеща, успяха да се възползват по най-добрия начин от игровото си превъзходство.

Иначе България започна с Даниел Наумов под рамката на вратата, а пред него в защита бяха дебютантът Ивайло Марков, Пламен Гълъбов и Валентин Антов. По крилата се изявяваха Йоан Стоянов и Марин Петков, докато в средата на терена си партнираха Илия Груев, Янис Карабельов и Никола Илиев. В предни позиции пък стартираха капитанът Кирил Десподов и Спас Делев.

Двубоят започна по възможно най-лошия начин за състава на Младен Кърстаич, който се оказа догонващ в резултата още в седмата минута. Разписа се Вечей, възползвал се от една избита от Наумов топка. В средата на първото полувреме домакините удвоиха своята преднина чрез капитана си Доминик Собослай, който реализира след изпълнение на пряк свободен удар. Малко преди почивката Адам оформи крайния резултат.

Следващите срещи на България са през юни, когато трикольорите се изправят срещу Литва и Сърбия.