По разпореждане на  кмета Здравко Димитров аварийни екипи от общинските предприятия отстраняват щетите, нанесени от разразилата се следобед буря.

Над 20 сигнала за паднали дървета са получени до момента в „Градини и паркове”. На терен в момента работят 4 екипа, още 3 са готови да се включат при необходимост. От поривите на ураганния вятър дървета са паднали и върху автомобили, нанесени са материални щети.

Заради паднало огромно дърво на бул. „Никола Вапцаров” при кръстовището с „Коматевско шосе”  трафикът бе затруднен. Екипи на „Организация и контрол на транспорта” обезопасяват две откачили се от вятъра светофарни секции – на кръстовището на бул. „Цариградско шосе” и  „Шести септември” и в район „Тракия”. Отстранява се и авария на уличното осветление на ул. „Сатурн”.

 

В „Чистота” също спешно са сформирани аварийни групи, които поставят на място съборените от вятъра контейнери, събират разпилените отпадъци и клони.

 

Екипите ще работят до нормализиране на обстановката. От общината призовават пловдивчани по възможност да си останат  вкъщи или ако им се налага  излизане, да бъдат внимателни.