Маршрутите на автобусите по линии №12, 26, 29 и 222 от градския транспорт, които бяха променени заради ремонта на южното платно на бул. „Хаджи Димитър“, се възстановяват от 21 март (вторник).
Това става възможно, след като от събота по булеварда е въведена нова временна организация – и в двете пътни платна се извършва еднопосочно движение, но само в лявата лента. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ напомнят, че докато от южната страна не бъдат изградени тротоари, дясната лента остава затворена, за да се гарантира безопасното придвижване на пешеходците. В лявата лента ще се осъществява автомобилният трафик и в северното платно, тъй като в дясната започва подмяна на водопроводни тръби.
Ето откъде точно ще минават от утре 4-те автобусни линии:
Линия №12 (ИЗК „Марица” – кв. „Христо Смирненски”): бул. „Христо Ботев“, направо по лявата лента на северното платно на бул. „Хаджи Димитър“ , надясно по ул. „Царевец“ , наляво по ул. „Солунска“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.
В обратна посока: ул. „Солунска“, надясно по ул. „Царевец“, наляво по лявата лента на южното платно на бул. „Хаджи Димитър“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема..
Линия №26 (кв. „Изгрев” – кв. „Христо Смирненски”): бул. „Христо Ботев“, направо по лявата лента на северното платно ул. „Хаджи Димитър“, надясно по ул. „Царевец“, наляво по ул. „Солунска“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема..
В обратна посока: ул. „Солунска“, надясно по ул. „Царевец“, наляво по лявата лента на южното платно на бул. „Хаджи Димитър“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.
Линия №29 (ЖР „Тракия” – кв. „Христо Смирненски“): бул. „Христо Ботев“, направо по лявата лента на северното платно на бул. „Хаджи Димитър“ , надясно по ул. „Царевец“, наляво по северното платно на  ул. „Солунска“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.
В обратна посока: ул. „Солунска“, надясно по ул. „Царевец“, наляво по лявата лента на южното платно на бул. „Хаджи Димитър“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.
Линия №222 (ПУ „Паисий Хилендарски“ – кв. „Прослав“): бул. „Христо Ботев“, направо по лявата лента на  северното платно на бул. „Хаджи Димитър“, надясно по ул. „Царевец“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.
В обратна посока: ул. „Царевец“, наляво по лявата лента на южното платно на бул. „Хаджи Димитър“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.