Специална програма под надслов „Любов и вино в театъра“  очаква празнуващите на 14 февруари в Дома на културата „Борис Христов“. Организаторите от Община Пловдив, ПК Ажур-Пико, МАСКАРТ и Областен информационен център – Пловдив са предвидили празнични събития в две части.
Програмата започва от 19:00 часа в Зрителната зала на Дома с премиерата на представлението "С гръб към залеза", в което участват Юлиян Вергов, Александра Сърчаджиева, Ива Доро и Петър Антонов. Спектакълът разказва две различни любовни истории, през погледа на всеки един от участниците в тях. Действието среща публиката с четирима герои - професионален готвач със собствен ресторант и телевизионно шоу; неговата асистентка, по която той е силно увлечен; световно известен пианист; писателка, която издава книга-бестселър (описващ провалената връзка между нея и пианиста). Благодарение на новата книга, съдбите на четиримата се преплитат. Те започват да общуват и споделят всичко, което всеки един от тях смята за истина, бранят и настояват своите емоционални права. Именно това ражда нелепи, неудобни, красиви и вълнуващи ситуации и мечтания. Съдбата на всеки един от героите е уникална, странна, смешна и покъртителна.
Двама мъже и две жени разговарят за любовта, за разминаванията, за разделите и за красотата. Една ужасно нежна и страшно смешна история за красивата страна на тъгата, за залезите, танцуването и готвенето като изкуство. Текстът е на  Яна Борисова, музиката на Милен Кукошаров. Режисьор  е Димитър Коцев – Шошо.
Празничното настроение ще продължи от  21:00 часа с музикална програма от Калоян Николов във фоайето. 
През цялото време от 18:00 часа до 22:00 часа експертите на Областен информационен център ще бъдат на разположение за всички желаещи да се информират за програмите и процедурите за кандидатстване в новия програмен период.