Всички улици в Пловдив тази сутрин са почистени след падналия снощи първи сняг от началото на зимния сезон, съобщават от общината.
Поради очаквания снеговалеж и понижение на температурите още вчера следобед преди час пик на автомобилния трафик екипи на „Чистота“ обработиха със сол всички мостове, надлези, основните пътни артерии и велоалеите в града.
От 20:00 часа, когато започна по-силен снеговалеж, до 04:00 часа 25 специализирани машини  отново обработваха  улиците с противообледенителни материали. От 06:00 часа тази сутрин около 350 служителки на общинското предприятие почистват автобусните спирки, пешеходните подлези, тротоарите, пространствата около детските и учебни заведения, поликлиники, болници и обществени институции, съобщи директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев. Според метеорологичните прогнози не се очаква влошаване на времето в близките дни, но всички екипи са в готовност да реагират веднага при необходимост.
В „Градини и паркове“ до момента не са постъпвали сигнали за паднали дървета и клони. От „Организация и контрол на транспорта“ информираха, че няма и неработещи светофари заради снеговалежа.
 Всички градски автобуси се движат по разписание. От предприятието напомнят, че заради грипната епидемия, предстоящата междусрочна ваканция на учениците и многото болни шофьори във фирмите превозвачи – към тази сутрин се съобщава за около 40 на брой, временно от днес до 3 февруари с един автобус по-малко ще се обслужват маршрутните разписания по линии № 1, 6, 9, 15, 17, 21, 24, 26, 29, 36, 37, 66, 99 и 116.