Министърът на туризма беше сред официалните гости в Банско по време на стартовете от Световната купа по сноуборд на 21 и 22 януари 2023 година. Българският курорт за трети път стана домакин на престижното състезание, в което най-добрите сноубордисти премериха сили под връх Тодорка. 

Въпреки необичайно топлото начало на зимата в цяла Европа, което остави редица световни курорти затворени, българските домакини посрещнаха спортната проява с отлично подготвени писти и снеговалеж в първия от двата дни.
Сбъднаха се очакванията трибуната на финала на пистата на „Бъндеришка поляна“ да се напълни заради участието на звездата ни Радослав Янков и младите таланти от българския отбор по сноуборд. 
По време на събитието Министерството на туризма рекламира дестинация България с редица маркетингови активности. Стартовете от Световната купа по сноуборд в Банско е значима световна спортна проява с широк медиен отзвук, която постави българския курорт в светлината на прожекторите.
В рамките на посещението си в Банско министър Димитров проведе и неформална среща с представители на местния туристически бизнес. Това е първата от поредица подобни срещи в различни градове на България. 
С представителите на местния бизнес министърът на туризма обсъди актуални теми и проблеми, както и въпроси, свързани с възможностите за развитието, модернизирането и по-нататъшното популяризиране на зимната дестинация. Фокус на срещата беше и съвместната работа на пазар Турция.
В срещата се включиха и представители на турския туристически бранш. В момента в българския курорт има много гости от южната ни съседка, тъй като освен трайния интерес към българския ски курорт, стартовете на Световната купа по сноуборд съвпаднаха и с ученическата ваканция в Турция.