Днес валежи от дъжд ще има на много места в страната, но постепенно от запад ще спират, прогнозираха от Meteo.bg Облачността ще се разкъсва и намалява, по-значителна ще се задържи по поречието на Дунав. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър с южна компонента. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°, в София около 13°, в Пловдив -  16°.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1300 метра - дъждът ще преминава в сняг. След обяд валежите ще отслабнат и на много места ще спрат. Облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад, който до края на деня постепенно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа умерен югоизточен вятър, след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 16° и 20°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 28 мин. и залязва в 16 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 28 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 43 мин. и залязва в 16 ч. и 30 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава.