В навечерието на зимата в галерия "Аспект" своята трета самостоятелна изложба реди обичаният пловдивски художник Николай Няголов. Работещ в областа на живописта, рисунката и неконвенционалните форми в изобразителното изкуство, в творбите си художникът умело съчетава богата и ярка цветност със силна и категорична техника, абстрактна композиция с елементи на конкретност. Картините му са живи, носят в себе си дълбочина на изказа и прецизност в пресъздаването на детайла. 

В настоящата изложба Николай Няголов ще представи двадесетина живописни платна, повечето от които са рисувани специално за изявата му в "Аспект" и са обединени около темата за море, лято, морски пътешествия и приключения. Художникът е избрал за мото на експозицията „Морски диалози“ – събирателно за неговите усещания и възприятия, провокирани от преживяванията му край морето, от влиянието, което то има върху него като творец.  „Идеята за тази  изложба дойде от пътуванията ми през последната година“ – споделя художникът.  „След дългото затваряне от пандемията и трудното или дори невъзможно за пътуване време, поне при мен беше така, човек  отваря още повече сетивата си и вижда нещата по по-различен и по-задълбочен начин. Порази ме отново усещането колко различна е светлината в различните места по света по колко различен начин тя си играе с водата и колко различни са отраженията ѝ. Колко различен е хоризонтът и колко богат е цветът на различните морета и океани. Така че заглавието дойде от разговорите, които водих сам с тези нови усещания, които ми даде светът. И понеже винаги това ставаше край морска или океанска шир, диалогът беше между мен и нея. Дано и зрителят да усети и проведе този диалог...“ – завършва разказа си Николай Няголов.

Изложбата се открива на 23 ноември, сряда, и ще продължи до 14 декември. Нека всеки, който иска да проведе своя морски диалог, да дойде и да се наслади на естетските живописни платна на Николай Няголов, а защо не и да отнесе частица от лятото у дома си.