„Алилуя: Ленърд Коен, една песен, едно пътуване“ дава старт на тазгодишното издание на Киномания в Пловдив. Филм, изумително отдаване на почит на култовия музикант и поет Ленърд Коен, видян през призмата на своята прочута песен, превърнала се в химн – „Алилуя”. Този документален филм е построен върху три стълба: Творецът и неговото време; Драматичната съдба на песента от отхвърлена от лейбъла до хит в класациите; Завладяващи свидетелства от прочути музиканти, за които тази песен е лично значима. Филмът е тази вечер, 18 ноември, от 18:30 часа.
Във втория ден на фестивала предстои френското предложение „Маскарад“ от режисьора Никола Бедо с участието на легендата Изабел Аджани. В него ще срещнем танцьор, който е прекратил кариерата си и живее със залязла кинозвезда. Животът му се променя напълно след срещата му с Марго – завладяваща красавица, която живее за тръпката от дребни мошеничества и романтични афери. Докато си фантазират за още по-разгулен живот, двамата замислят коварна измама, същински емоционален маскарад. Филмът е в събота от 18:30 часа.
Билетите за фестивала са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното всеки ден след 16 часа, а в почивните дни – след 10:30. Цената е 9 лева, а за учащи и пенсионери – 7 лева. Предлага се и карта за 6 прожекции на цена от 42 лева. Цялата програма и възможност за резервации и онлайн продажба може да се видят на сайта kinolucky.com. Фестивалът продължава с ежедневни прожекции до 4 декември.