Подозренията ни, че обществената поръчка за реставрация и ремонт на сградата на Хуманитарната гимназия в Пловдив е нагласена, се потвърдиха. Това ъсобщиха от "Продължаваме Промяната" в писмо до медиите. Ето неговият текст.
Веднага щом разгледахме проекта, проверявайки количествено - стойностната сметка, установихме че цените са надхвърлени с 18 - 20 % , при което у нас останаха още тогава съмнения за нерегламентирани практики. От „Продължаваме Промяната“ изказахме подозрение за реалната стойност на ремонта, тъй като според първоначалния проект 4 млн. лева са достатъчни за ремонт на цялата сграда, а 3,4 млн. - за двора и оградата.
Въпреки това осигурихме чрез Министерството на културата и Министерството на образованието и науката над 4 млн. лева за училището, тъй като имаме социална чувствителност, която не ни позволява да седим безучастни пред безхаберието на Община Пловдив пред една рушаща се сграда, паметник на културата, в която учат 2000 деца и работят 150 учители.
През юли тази година поискахме от  кмета на район „Централен“ да пусне пазарно проучване за ремонта сградата на Хуманитарната гимназия. Тогава оферта даде само една фирма, която е близка до „Трейс“. Офертата беше на стойност 12 700 000 лв.
Сега става ясно, че същата тази фирма "Трейс Груп Холд", която изгражда и пробива до Централна гара, е подала оферта за реставрация и ремонт на Хуманитарната гимназия в Пловдив. Обществената поръчка е в размер на 12 млн. лева с ДДС, като в нея е включено и благоустрояването на дворното пространство.
Явно за управляващите от ГЕРБ е важно да отклонят поредните обществени средства. Каквото се опитаха да направят и чрез пробива под Водната палата, каквото правят със строежа на стадион Ботев, със сагата с кино Космос, и с всички безумни ремонти със съмнителни резултати, блокирали целия град. Отдавна тези самозабравили се общински присвоители на обществени средства са забравили за интереса на пловдивчани, на децата ни.