Шофьори са отнесли 10 акта и 30 фиша  в Стамболийски по Закона за движението по пътищата. Новината съобщи началникът на Охранителна полиция в Пловдив Костадин Костов  по време на днешната акция в общината. Той поясни, че операцията за недопускане търговията с гласове се провежда в ромската махала в града.
"Проверяват се водачите на автомобили, колите им и техните спътници. Инспектират се автоморги, автокъщи, хранителни магазини, заложни къщиу складове за дървен материал и пунктове за изкупуване на метали. До този момент са открити и иззети 2000 цигари без бандерол.
Проверки се извършват още в  Кричим, Ново село, Устина и Триводици, Перущица, Йоаким Груево, Златитрап, Куртово Конаре и Цалапица.
"Целта на операцията е превенция на опитите за купуване на гласове. Поради тази причина полицията и жандармерията проверяват рисковите квартали и махали в населените места", поясни комисар Костов. Той добави, че на този етап няма открити списъци с желаещи да продадат гласа са си на предстоящите парламентарни избори.