Департаментът за езиково и специализирано обучение при Медицински университет – Пловдив организира на 24 и 25 септември Национална научна конференция „Език и наука“, посветена на Европейския ден на езиците – 26 септември. 

Този научен форум събира изявени лингвисти от страната и чужбина, които ще дискутират проблемите, свързани с обучението по език за специфични цели, както и интердисциплинарните връзки на хуманитаристиката с медицината. 

„С това уникално събитие, осъществено с безрезервната подкрепа на ръководството на МУ-Пловдив, преподавателите по език искаме да подчертаем значението на чуждоезиковото обучение за изграждането и реализирането на нашите студенти“, коментира директорът на Департамента доц. Димитър Мирчев.

Езикът за специфични цели е необходим инструмент в обучението и практиката на студентите по медицина и отговаря на техните специфични нужди.

МУ-Пловдив и Департаментът за езиково обучение дават още един пример за отговорност и съпричастност към развитието на българските и чуждестранните студенти, като стават посланици на Съвета на Европа чрез популяризиране на богатото езиково и културно многообразие и насърчаване на изучаването на чужди езици.