Оказа се, че държавата няма нужда от доброволци. Това заяви днес огорчен провдивчанинът Ивайло Атанасов отишъл със свои приятел да помогне на пострадалите от наводнението в Карловско.

Ето неговият разказ:

Тръгнахме двама човека от Пловдив с огромното желание да помогнем на пострадалите и бедстващи хора в Каравелово.
Първо някакъв началник на спасителния отряд от София директно ми каза, че не съм необходим.
С мен се свързаха хора от спасителен център за животни в Казанлък. Те бяха в готовност да тръгнат, след като им кажа има ли нужда от тях, за да приберат пострадали от стихията кучета и котки. Е, оказа се, че за софийския началник, това не е важен въпрос. Щял да ми се обади другата седмица...
Кметицата Червенкова днес беше неоткриваема. В последния ни разговор каза, че нямат нужда от нищо... А бяхме готови хранителни пакети да нагласим и стекове с вода да занесем на пострадалите.
От пожарната все казваха да чакаме на място, можело все пак да ни включат. Така и не ни включиха...
От полицията директно ни отрязаха. Видях познат голям шеф, та той се опита да ни включи в някакви дейности, но така и не успя.
От НСО се бяха изсипали и те, пускаха си дрон.
Военните бяха оставили един камион "Урал" с шофьор и агрегат, който обаче не работеше и не искаше да запали.
Гражданска защита ги нямаше никакви. Видяхме ги с една раздрънкана оранжева кола по пътя навръщане.
Линейката за една от спасените жени се чакаше повече от 60 минути.
Началници един билюк идваха и си отиваха. Гледаха ни с насмешка - двама човека дошли да помагат, но защо по дяволите, са дошли?
Пълна организационна анархия. Но така е с много шефове, директори, началници...
Държавата днес ме унижи. Изсмя ми се. Подигра ми се. Изсмя се, подигра се, като преди това унижи доброто. Защото, за да помогна, ми трябва нейното височайшо разрешение.
Благодаря на всички, които ми дадоха своята подкрепа вчера и днес! Без вас нямаше да се случи нищо! Благодаря ви! За мен е чест, че ви познавам!