Днес в повечето райони ще преобладава слънчево време, прогнозираха от Meteo.bg. Над Западна и Централна България облачността ще е значителна, по-често купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони с условия да са значителни по количество и придружени с гръмотевични бури. В източната част от страната на места и там, главно около и след обяд, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, на изток до 32°, в София - около 24°, м Плводвив -  28°.

Над планините в Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В много райони ще има краткотрайни валежи, на места ще са значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. В крайните източни планински райони ще има повече слънчеви часове, но и там ще се развива купеста, около и след обяд и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°.

По Черноморието ще има повече слънчеви часове, но още преди обяд ще се развива купеста, около и след обяд - купесто-дъждовна облачност и на места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 41 мин. и залязва в 20 ч. и 16 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 35 мин. Луната в София изгрява в 1 ч. и 31 мин. и залязва в 17 ч. и 47 мин. Фаза на луната: три дни след последна четвърт.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна - по-ниско от средното за месеца.