Николай Христов, който застреля в на 6 август  трима свои роднини остава в ареста. Това реши съдия Весела Евстатиева. Мярката на първа инстанция  беше поискана от Прокуратурата и одобрена от Окръжния  съд.  не е окончателна и подлежи на обжалване.

В събота Николай Христов  застреля   71-годишният си  чичо  Енчо Манолов  и двамата му синове Стефан на 49 г. и Веселин на 43 г.  Четиримата се карали дълго време за къщата, в която живеели. В събота скандалът ескалирал, след като Енчо, Стефан и Веселин нападнали с колове и пръти Николай. Той извадил пушката и ги убил. Христов  е обвинен и за притежаване на незаконното оръжие.

Мярката, наложена днес от съда в Пловдив, ще бъде обжалвана на 18 август четвъртък

 

 

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 39-годишния Николай Христов. Той е обвинен, че на  6 август в село Рогош с незаконна пушка застрелял трима свои роднини. Жертвите  са  71-годишният му чичо  Енчо Манолов  и двамата му синове Стефан на 49 г. и Веселин на 43 г.  Четиримата се карали дълго време за къщата, в която живеели. В събота скандалът ескалирал, след като Енчо, Стефан и Веселин нападнали с колове и пръти Николай. Той извадил пушката и ги убил