Днес ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Това прогнозираха от Meteo.bg. Възможни са и градушки. По-значителни и на повече места ще са валежите в западната половина на Северна България, които ще продължат и през нощта срещу четвъртък. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър, в източна половина от страната умерен до силен от север-североизток. Максималните температури ще са от 26°-28° на места в Западна България до 33°-34° в източните райони на Горнотракийската низина, в София около 27°, в Пловдив - 33°.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има интензивни валежи дъжд, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове на отделни места по южното крайбрежие е възможно да превали. Ще духа умерен, след обяд и силен вятър, от север-североизток. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд по южното крайбрежие до 5 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 28 мин. и залязва в 20 ч. и 34 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 5 мин. Луната в София залязва в 3 ч. и 47 мин. и изгрява в 20 ч. и 1 мин. Фаза на луната: два дни преди пълнолуние.

Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна, малко по-високо от средното за месеца.