Локомотив (Пловдив) записа нова важна победа на сметката си. “Черно-белите” бяха близо час с 10 човека, но постигнаха четвърти успех от пет мача, като надделяха над Арда с 1:0. Единственото попадение падна в началните секунди на втората част и бе дело на Бирсент Карагарен. Възпитаниците на Александър Томаш демонстрираха изключителна борбеност и сърцата игра, а победата изстреля Локомотив на първо място във временното класиране на Първа лига.

Oще в първата минута Карагарен получи топката и центрира към Дион в наказателното поле, той успя да нанесе изстрел, но бе блокиран от защитник на гостите. В 20-ата минута Дион отново шутира, Васил Симеонов спаси. В 29-ата минута продължителна атака на Арда завърши с греда на Александър Георгиев. Всичкото това обаче се случи в момент, в който Мартин Паскалев беше получил удар в главата и лежеше на терена. В 37-ата минута Локомотив остана с човек по-малко. Пиер Зебли първо получи жълт картон, но след консултация с ВАР бе изгонен с директен червен. В 43-ата минута се наложи и принудителна смяна – Мартин Паскалев бе заменен от Луан, който направи официален дебют.

Локомотив демонстрира борбеност и характер с 10 души на терена, като “черно-белите” започнаха вихрено втората част и вкараха само 22 секунди след началото й. Преслав Боруков напредна от дясно, центрира на Карагарен в наказателното поле, който успя да прати топката във вратата на Арда за 1:0! Гостите отговориха с неточен шут на Ковачев. В 63-ата минута Арда за втори път нацели гредата чрез Жосе Жуниор.

В следващия кръг предстои железничарското дерби. Локомотив (Пловдив) гостува на Локомотив (София) на 15.08 от 18:00ч.