Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол кани пловдивчани и гости на града да се включат в поредната инициатива, която се организира в подкрепа на детското отделение към МБАЛ „Свети Мина“ - Пловдив. Този път, в първата българска Европейска столица на културата – Пловдив, ротарактори организират концерт, като набраните средства от него ще бъдат инвестирани в материали, необходими за болницата.  

Събитието ще се състои на 23 август, вторник, в Лятно кино „Орфей“ от 20.00 часа.

В него ще вземат участие артисти от Сдружение „4етри“ - музикална платформа, която продуцира и развива млади изпълнители. Стилът е fusion от фолклор с елементи на поп, джаз и рок.

Входът за концерта е СВОБОДЕН, като на място ще има кутии за дарения в подкрепа на хуманитарната кауза.

Събитието се осъществява с подкрепата на отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив.

 

За Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол:

Ротаракт е хуманитарна организация за младежи над 18 годишна възраст, официален партньор на Ротари Интернешънъл. Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол е един от Ротаракт клубовете в България и е чартиран (основан) през 2012 г. Целта на Ротаракт е да даде възможност на младежи да разширят знанията и уменията си, необходими и в личен план, за да се обърнат към материалните и социалните нужди на своето общество, както и да спомогне за осъществяването на по-добри контакти между хората по света чрез една мрежа, изградена на основата на приятелство и служба на обществото.

 

За Сдружение „4етри“

Сдружение „4етри“ и поставените в него проекти се радват на добри отзиви, пълни зали, реализация на нестандартни проекти и много награди от конкурси на всякакво ниво. Хората, които посещават концертите им са на всякаква възраст – от малки деца, до възрастни. Това за тях е огромно удоволствие, чест, но и отговорност. Идеята на спектаклите са да оставят послание, което да кара хората да се замислят, защото само мислещият човек се променя. Те искат да предават огън, който се предава от душа на душа. Девизът на „4етри“ е "Съхрани това, което те е съхранило".

 

Артистите на Сдружение „4етри“ :

Вокално трио "Идепея"

"Идепея" представя вокални обработки на фолклор. Създадено преди 5 години от момичетата в триото и ръководителя им. Носител на множество награди от национални и международни конкурси и участник в множество културни събития в страната и чужбина.

Състав: Радостина Дамянова, Габриела Михайлова и Вероника Дамянова.

Ръководител: Гоце Великов.

 

Група "4етно"

Група “4етно” води началото си от 2018г., стартирайки с идеята да събере екип от талантливи и амбициозни артисти, които се стремят към различния звук. Групата е основана от сдружение „4етри“, а от там идва 4етно, което пряко значи – етното на 4етри. Въпреки интерпретацията - for(4)ethno (за етно).  

Състав: Гоце Великов - вокал и кахонист, Виктория Ангелова – главен вокал, Ирина Атанасова -пианист, Анна Мария Тамахкярова – цигуларка, Веселин Кехайов – Китарист.

С групата свирят още и Валентин Митев, Вилиян Радев и Деян Джумалийски.

Ръководител - Гоце Великов

 

Музикална школа „Артикул“

”АРТиКУЛ” - Арт(изкуство) и Cool (забавление). Школата предлага уроци в различни сфери на изкуството, като нейната философия е, че изкуството се възпитава с любов и постоянство. Въпреки малкият период на съществуване, възпитаниците и могат да се похвалят с много участия и награди от конкурси на регионално, национално и международно ниво.