„Камерна сцена Пловдив“ представя следващата изненада от лятната си програма – немското трио Soulcrane  на 9 август 2022г. от 20.00 ч. в Culture Hotspot Milcho Leviev  (Къща Иван Черноземски) в Стария град на ул. Цанко Лавренов № 5.

 Soulcrane е сформиран като трио в началото на 2015 г. от тромпетиста Матиас Швенглер. Групата изпълнява свои оригинални композиции, като нейната музикална посока непрекъснато се променя в отговор на нови идеи. И тримата музиканти внасят собственото си влияние върху групата, за да създадат колективен и иновативен звук, смесица от новост и традиция. Тримата базирани в Кьолн музиканти работят и композират заедно, запазвайки топлия и камерен музикален характер на работата си.

За турнето си в България Soulcrane канят Димитър Льолев - саксофон. Той значително допринася за интимната атмосфера, създадена от групата на сцената, като еднакво добре се вписва в тихите динамики, дълбочината и прочувствената баладичност на звука, но и към хармонично сложните и динамично - ритмични амплитуди на сцената.

Ще чуем Soulcrane в състав: Matthias Schwengler – Trumpet, Dimitar Liolev – Saxophone, Reza Askari – Double Bass, Philipp Brämswig – Guitar.

„Камерна сцена Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година и с подкрепата на сдружение „Бизнеса за Пловдив“. Билети се продават в мрежата на Ивентим, както  и на място преди концерта.

 

Албуми:

„Almost wistfully floats the sound of the trumpet through the room...“

(Jazzthetik – Sep 2020)

„This album is highly recommended.”

(Jazz in Europe“ – Jul 2020)

„Soulcane is a must for everyone that wants to feel and enjoy the essence of notes and sound“

(Jazz ’n’ more – Juli/Aug. 2020)