Повече от 30 работници на пътностроителни фирми блокираха с плакати "Няма време, индексация сега" и "Не сме политическа дъвка"  се събраха на кръговото кръстовище на "Пазарджишко шосе" край Пловдив. Така започна техният протест с искане държавата да им изплати дължимите суми.

Протестиращите са от "Трейс груп", "Европейски пътища" и ПИМК.
Повече от 30 камиона с клаксони блокираха кръговото кръстовище. Районът е отцепен.
"Дойдохме, за да защитим нашите права. Ако не получим парите си, опасността да спрем работа е голяма и няма да можем да поддържаме пътищата в Пловдивския регион", заяви Лазар Бекирски от "Европейски пътища".
Той добави, че в ръководената от него фирма вече са съкратени десетки работници заради спрялата дейност в кариерите край Белащица.

С плакат "Да си пътищар е гордост, а не унижение" в протеста участва и Цвятко Гурдев от "Европейски пътища".

"Настояваме да си получим парите. При нас вече има забавяне на една заплата. Добре, че жената работи", заяви той. Гурдев добави, че обича много професията си, но ако тежката ситуация не се оправи, ще си потърси работа другаде.

"В парламента се карат, но си взимат заплатите, а за нас остават трохите, но скоро и те ще изчезнат. Виждате, че всичко се вдига, а ние ще останем без заплати", заяви колегата му Георги Колев.

 Блокадата продължи 50 минути, след което протестиращите освободиха кръговото кръстовище. По-късно ще стане ясно дали утре ще има протести.