Пловдивските общински съветници от  „Автентична лява БСП“ заявиха в позиция, че не са гласували нито едно решие, което да е конюнктурно и обслужващо ГЕРБ. Обвининение за зависимостта им към ГЕРБ отправи днес пред Радио Пловдив новоизбраният председател на партията в града Иван Петков – Бебето, който е и депутат. 
"Лъжата е норма, а некомпетентността е мярка - това е нелицеприятният извод за линията „Нинова“ и нейните апологети, какъвто е Иван Петков – Бебето", се казва в становището на съветниците, които не присъстваха на съботната отчетно-изборна конференция на партията в Пловдив. 
Според тях и днешния коментар на Петков доказва, че решението за смяна на името на групата е било правилно, за да се разграничат от  лъжата и некомпетентността на сегашната линия на БСП. 
„Иван Петков- Бебето и парламентарна група потъпкаха Конституцията и подкрепиха антибългарски решения в една безпринципна коалиция. Седем месеца сме свидетели на политика, която подменя автентичните социалистически позиции“, пишат още общинските съветници от „Автентична лява БСП“.
Съветниците от БСП не обслужват ГЕРБ, нито Нинова