Финалната проява на т.нар. отчетно-изборен цикъл в Пловдивската партийна организация е поредното доказателство за лъжите и манипулациите, с които беше извършен превратът, за да се осигури безкритична на „Позитано“ 20 структура.  Това съобщиха опонентите на Корнелия Нинова  "Автентична лява БСП". Ето тяхната позиция:
В бруталното погазване на Устава, правилата и морала участваха лицата на Партията, дошли и днес на конференцията, която, видно от снимките, е на ръба на кворума, но лъжата е норма за организаторите. 
В тази конференция не участваха общинските съветници, защото са убедени, че висшият партиен форум на социалистите в Пловдив не може да отстъпва от автентичните леви принципи и позиции. Съветниците социалисти отказаха да участват в заседание на орган, избран с фалшифицирани и подменени протоколи, за да бъде удобен на Нинова, Вигенин, Зафиров и Гуцанов. Съветниците социалисти остават стожер на истинската социалистическа идея в местния парламент и да се борят срещу посредствеността в управлението: партийно, общинско и държавно. Групата „Автентична лява БСП“ ще продължи да бъде най-острият критик и коректив на общинската администрация, както и досега, за ужас на коалиционните партньори на Нинова. Затова и всички общински съветници депозираха необходимите документи за отказ от участие в ръководните партийни органи. Същото направиха и десетки социалисти с авторитет, знания, опит, професионална реализация извън партията и  висока политическа култура. 
Важно е да се отбележи, че на днешното заседание Иван Петков-Бебето е бил единствената кандидатура за поста председател. Останалите цитирани в официалната информация – Атанас Петков, Димитър Михайлов и Таня Балканджиева, не са дали съгласие да бъдат обсъждани кандидатурите им. Отсъствието на съответната декларация за съгласие автоматично води до отпадането им от списъка с номинации. Обратното означава нарушаване на процедурните правила за избор, което не е учудващо предвид приложената практика от началото до края. Разбираме, че да си единствен кандидат, е твърде смущаващо и не е особено престижно, но и председател с прякор „Бебето“ е срам за всеки средностатистически социалист.