Наградиха емблематични лекари на честването за 50 г. Отделение по диализно лечение към УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив 
Отделението по диализно лечение към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив отпразнува с голямо тържество 50-годишния си юбилей. На официалната церемония на бул. Васил Априлов 15А  присъстваха изпълнителният директор на университетската болница проф. д-р Карен Джамбазов, началникът на клиниката д-р Георги Цочев, областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев, представители на Пловдивската Митрополия, както и настоящи и бивши медицински специалисти на отделението. 
“Изказваме благодарност към всички служители за тяхната постоянна отдаденост и висок професионализъм. През годините научихме, че всеки пациент е уникален и заслужава индивидуално внимание. Следователно, се грижим за тях като за семейство, споделяйки техните радости и болки”, сподели д-р Цочев.
Той подчерта, че както настоящите, така и бившите служители имат голяма заслуга за превръщането се отделението във водещ център в Южна България за лечение на пациенти с бъбречни заболявания. Тук се прилагат всички съвременни методи на бъбречно-заместителна терапия и се осъществява диспансерно наблюдение.
“Точно на днешния ден преди 50 години е проведена първата хемодиализа от един човек, който е бил откровен новатор, защото се е върнал от обучение от Русия и е успял да въведе нова методика. Методиката на хемодиализа с апарат, конструиран тук, при нас. Знаете колко е трудно да промениш мисленето на хората да свикнат с нещо ново и то да стане рутина, която днес, 50 години по-късно, спасява човешки животи. 50-годишнината е време за равносметка и отварянето на врата към бъдещето. Аз се надявам искрено, че само след една година ще бъдете в нова обстановка с по-добри условия за вас и вашите пациенти. Пожелавам ви го от все сърце!”, каза проф. Джамбазов. 
“Искам да припомня две неща. Първото е свързано с Библията, която казва, че “по плодовете им ще ги познаете”, а една стара арабска поговорка казва “не ви съдят по корените, а съдят по плодовете ви”. Ето защо, богатата история е страхотно нещо, на което да се основеш. Хемодиализата доказа, че е устойчива на бурите, на трудните условия и най-вероятно след още 50 години пак ще се празнува по този прекрасен начин. Пожелавам ви много успех, да сте здрави и с нови сили да продължавате да давате добротата, която имате в себе си на вашите пациенти, за да могат те да се чувстват добре. Благодаря ви за всичко!”, добави още изпълнителният директор. 
“Трябва да изкажем благодарност на д-р Варткес Озанян за неговия принос като основоположник на диализната програма в страната. Той е внедрил новаторска методика, която днес спасява много човешки животи”, каза проф. Джамбазов. 
“С 50-годишния си юбилей отделението отваря нови перспективи за бъдещето. Скоро се надяваме да се преместим в нова сграда, осигурявайки по-добри условия както за служителите, така и за пациентите. Пожелавам ви успех и продължавайте да раздавате доброта и грижа на вашите пациенти”, заключи изпълнителният директор.
От името на ректора на Медицинския университет Пловдив проф. д-р Ангел Учиков, поздравителен адрес поднесе заместник-ректорът по проектната дейност и началник на Отделението по образна диагностика при УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив проф. д-р Николета Трайкова 
На събитието присъстваха и емблематични началници на отделението през годините проф. д-р Димитър Димитраков и д-р Панчо Ставрев.
Областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев подари икона на Света Богородица като знак на благодарност към медицинския екип и пожела здраве и успехи.
Във финала на церемонията д-р Цочев поднесе статуетки като символ на признание за отдадената работа през годините на д-р Етел Капон и д-р Панчо Ставрев. 
Церемонията приключи с водосвет от Свещеноиконом Виктор Христев от Митрополитския храм “Света Марина”, който изпя молитва за здраве и благополучие.