Директорът на областната дирекция ст. комисар Георги Чергов посети Община Карлово в рамките на планираните си срещи с представители на местната власт и институции, които се провеждат по указания на професионалното ръководство на МВР. В работното заседание участваха кметът на общината д-р Емил Кабаиванов и неговият заместник Антон Минев, началникът на районното управление гл. инспектор Генчо Гусев, началниците на сектори по направления криминална и охранителна полиция и на група „Териториална полиция“, секретарят на общината, председателят на Общински съвет и директори на местни учебни заведения.

По време на разговора бяха обсъдени конкретни мерки за предотвратяване на закононарушения в населените места от региона, гарантиране на добър обществен ред и повишаване на пътната безопасност. Изтъкнаха се утвърдените добрите практики и бъдещи съвместни инициативи, които биха довели до положителни резултати в общите усилия да се подобри средата за сигурност на жителите от региона. Сред една от тези теми бе и видеонаблюдението в града, за чието подобряване и разширяване на обхвата му кметът д-р Кабаиванов изрази готовност.

Според краткия доклад на началника на РУ-Карлово за по-характерните резултати от работата на служителите от началото на годината общо са регистрирани 179 престъпления, от които са разкрити 69. По отношение на кражбите - 25 от общо документираните 33 са с установен извършител. Разкрити са и 17 престъпления по линия „наркотици“. В рамките на осъществения пътен контрол са заловени 9 водачи след употреба на алкохол и 5 - под въздействие на наркотични вещества, засечени са 2959 нарушения на скоростните режими. На обслужваната територия са възникнали 19 ПТП с 2 загинали и 27 ранени, а като участъци с най-голяма концентрация остават Подбалканския път и пътя Пловдив – Карлово.