С викове „Мафия“ стартира протестът на близките на убития Димитър Малинов от Цалапица пред сградата на прокуратурата в Пловдив. Петнайсетина души с плакати и портрета на убитото 24-годишно момче поискаха среща с ръководството на прокуратурата, но според майката Атанаска Бакалова днес такава среща им е била отказана, предаде Радио Пловдив. Причината била, че приемният ден на прокуратурата бил утре.

 Хората питат защо Окръжна прокуратура е разделила делото за убийството на две и част от материалите в момента са в Районния съд, където днес ще се гледа разпоредителното заседание по делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови.

„Има противоречиви показания и на Борислав, и на Валентин. Кой удари Митко, кой го изкара от дома ни?“, пита непрекъснато майката. По думите й двамата братя Динкови са съучастници в убийство и обвинението им трябва да бъде променено. 

 „Искаме да бъдат качествено разпитани. Те са разпитани само в прокуратурата. Искаме да влязат психолози и криминалози и да разпитат всички наново. Защото всички те лъжат, за да измъкнат техните приятели от това, което се случва в момента“, категорична е Атанаска Бакалова. „Рангел каза ,че не е нанасял нито един удар в главата на Митко, а само в тялото и торса. Има разминаване с показанията на близнаците. Борислав Динков казва, че Рангел е ударил два удара ъперкът Митко в лицето. Рангел не е боксьор и не е тренирал никога бокс. Настояваме за нов следствен експеримент, защото мястото, което те показват е друго“, посочи тя. „Борислав е признал, че е видял как се убива приятелят му. А другият е занесъл кирка и лопата и е имал в себе си два телефона. Защо не е подал информация в Спешна помощ“, пита още тя.

 В 12.30 ч. предстои втори протест пред Съдебната палата, където Районният съд ще гледа делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови. Самото дело започва в 13:30 ч. отново с разпоредително заседание заради нов съдебен състав.