"Марица" (Пловдив)  спечели  седма Купа на  България на волейбол при жените. "Жълто-сините" победиха ДКС Варна (Варна) с 3:0 (25:17, 25:23, 25:23)  във финала в бургаската зала "Младост"  и защитиха трофея си от миналата година.

Мачът беше по-специален за волейболистките на "Марица" Кристина Гунчева и Боряна Ангелова, както и за треньора на ДКС Варна Стоян Гунчев и центърът Майа Ангелова. Кристина Гунчева и Стоян Гунчев са дъщеря и баща, а Боряна и Майа Ангелови са сестри.

Двубоят започна равностойно и се стигна до 8:8. Маричанки успяха да тръпнат с разлика при 12:8. Стигна се до 18:11, а геймът беше спечелен от шампионките след блокаут на Ива Дудова за 25:17.

Втората част стартира по-добре за варненки, които поведоха с 6:3.  Последва гонитба в точките, а пловдивчанки  показаха по-голяма зрялост е взеха гейма след успешна последна атака на  Силвана Чаушева. .

Третата част започна отново с преднината за ДКС Варна и при 8:4. "Жълто-сините" успяха да изравнят с 15:15, а след това шампионките и поведоха с две точки при 17:15. Стигна се до 23:19, а след грешка на Майа Ангелова от сервис мачът приключи след 25:23 и маричанки спечелиха трофея за седми пъти, защитавайки Купата от миналата година.

Това беше 11-ия финал на пловдивчанки в клубната им история. Тимът е с седем трофея и четири загубени финала.